A klímaszerelés folyamata és annak árai 2019-ben

Cégünk tevékenységi köre a klímaszerelés Budapest területén és annak vonzáskörzetében, valamint a telepítés mellett javítási és karbantartási munkák. Főleg Budapest III. IV. XIV. XV. XVI. XVII. kerületeiben, Gödön, Dunakeszin, Fóton, Gödöllőn, Pécelen, Isaszegen, Kerepesen, Mogyoródon, Csömörön, Nagytarcsán és főképp Kistarcsa területén.
Klímaszerelés 4 kW-ig, hagyományos építésű házban, beltéri és kültéri (falon kívül-belül) szerelés, 1 fm betáp és cseppvízhálózat esetén 59.900 Ft
Klimaszerelés ugyanilyen körülmények esetén, de 4,5 kW – 5,5kW között 69.900 Ft
Klímaszerelés 5,5 és 7 kW között 75.000 Ft
Fali horonyvésés klímaszerelésnél 3.000 Ft / fm
2 m-en felüli csövezés esetén 65.00 Ft / fm
Klíma hibamegállapítás, diagnosztika rossz klíma esetén 14.900 Ft

Megbízható munka, regisztrált vállalkozástól

Cégünk dolgozói F-gáz képesítéssel rendelkező klímaszerelők, ami azért fontos, mert készüléke garanciáját csak úgy tudja megtartani, ha ezzel a képesítéssel rendelkező szerelővel üzemelteti be. Az F-gáz minősítés a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége honlapján (www.hkvsz.hu) ellenőrizhető.

A Kistarcsaklima a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált cég.

Cégünk F-Gáz ügyfélazonosítója: 1000000007723. A hatóság egy uniós rendelkezés nyomán jött létre. 2015. március 1. óta létezik, feladata a klímagázokkal kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások és természetes személyek munkájának hatósági felügyelete és ellenőrzése, valamint jogosultságaik nyilvántartása. Ugyancsak a hatóság felel a tevékenység végzésére jogosító, uniós jog szerinti képesítés átvezetéséért, illetve az annak megszerzéséhez szükséges képzések megszervezéséért és lebonyolításáért. A szervezet legfontosabb feladata a berendezésekkel kapcsolatos, jogszabályokban rögzített tulajdonosi, forgalmazói és telepítést végző szakvállalkozási tevékenységek nyomon követése, összhangban az uniós jog szerinti azon követelménnyel, amely szerint a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal töltött, nem hermetikusan zárt berendezések csak abban az esetben értékesíthetők a végfelhasználó részére, ha az igazolja, hogy a berendezés telepítését képesített vállalkozás végzi el.

Egyszerűen szólva: jogszabály írja elő, hogy minden, klímagázzal kapcsolatos tevékenységet folytató vállalkozásnak regisztrálnia kell a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál. És nemcsak a vállalkozásnak, hanem az ügyfélnek is hivatalosan be kell jelentenie, hogy mely céggel vagy vállalkozóval üzemeltette be a klímáját. Az adatbázis elérhető a www.nkvh.kormany.hu vagy a nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu oldalon.

A klímaszerelés feltérképezése

A klímaszerelés árai miatt, valamint az eszköz teljesítményét illetően a megrendelővel szükséges egyeztetni a telepítéssel kapcsolatos elképzeléseket. Emiatt ajánlott, hogy a klímát beszerelő cégtől, szakembertől helyszíni felmérést kérjen. Nálunk a klíma telepítés előtti felmérés ingyenes, mint Budapest területén, mind a vonzáskörzetében. Az ingyenes felméréshez tartozik még, hogy a szakember javaslatot tesz a berendezés elhelyezésére, márkájára, valamint a hűtőteljesítményére. Több szempontot is tisztázni kell. Fontos, hogy a klíma kültéri egységét hova tudjuk felszerelni, a beltéri egységet melyik áramkörre tudjuk rákötni, hol van konnektor, van-e hosszabbító, stb. Ezek mellett szükséges még megbeszélni, hogy a cseppvizet, amely a beltéri egységben keletkezik hűtésben, míg fűtésben a kültéri egységben, hova tudjuk kivezetni, ahova senkit sem zavarva csepeghet a víz.  Cégünk több klímaszerelő csapattal és megfelelő minőségű szerszámbázissal rendelkezik, hogy a klíma telepítés minősége a legjobb és a legszebb legyen Ön otthonában is.

   

A klímatelepítés és a klímaszerelés meneteklimaszereles

A klímaszerelés első lépéseként a beltéri egység helyét kell felrajzolni, majd a rajzolt helyre felhelyezni. Körülbelül 40 mm-es fúrás, faláttörés végrehajtása után a kültéri egységet össze kell kötni a beltéri egységgel mint hűtőköri oldalon, mind elektromos és kommunikáció miatt. A klímaszerelés során, hogy a helyiségben rendkívül kevés por keletkezzen a fúrást egy rendkívül erős Hitachi márkájú ipari porszívóval végezzük. A klímát üzembe lehet már helyezni, ha az áramellátás és a kültéri egység biztosítva van. A klímaszerelés végső fázisába tartozik a hűtőgáz kiengedése a rendszerbe, a vákuumpróba, előtte a hűtőkör vákuumolása, valamint a nyomáspróba. Ezek után következhet a tesztüzem, a tesztüzem folyamata alatt pedig a távirányító megismerésében segítünk, valamint kitöltjük a garanciapapírokat. A szerelők a klímaszerelés során okozott koszt teljes mértékben eltakarítják, amint a telepítés befejeződött.

A telepítési anyagok, melyeket a klímaszerelés során szükséges használni

A szerelés egyik legfontosabb alapanyaga az a rézcső, amely “KS” minősítéssel van ellátva, 1 milliméteres falvastagsággal. Ez azért szükséges, hogy el tudja viselni a gázt, amely benne áramlik, ez különösen fontos az új R410A típusú klímagáz miatt, ez ugyanis nagyobb nyomással rendelkezik. A cső úgynevezett izzadása miatt cégünk szakemberei egy jó minőségű, párazáró szigetelést tesznek a rézcsövekre. Mivel a klímaszerelés után működés közben csepegés, szivárgás nem fordulhat elő, így hajlékony technosystemi cseppvízcsővel vagy jó minőségű 20 mm-es PVC csövekkel oldjuk meg a cseppvízelvezetést. Amennyiben nincs lehetőség fali horonyvésésre, lekerekített szélű, 65*50 vagy 70*55 miliméteres kábelcsatornákban helyezzük el a segédanyagokat, amelyek a klímaszerelés elengedhetetlen eszközei. Amennyiben a kültéri egység nem oldalfalra kerül, egy lapos tetőkonzolra helyezzük el a kültéri egységet, minden más esetben egy masszív tartókonzolt helyezünk fel. Ezekről az anyagokról képeket is talál oldalunkon! Klímaszerelés Budapest területén és környékén!

A klímaszerelés miatt a helyiségben, irodában, szobába levő tárgyakat, törékeny tárgyakat, műszaki berendezéseket legyenek szívesek máshova elhelyezni a klímaszerelés idejére, ezzel megrövidítik és megkönnyítik a mi munkánkat is!

klimaszereles_borsod_klimaElőszerelésre történő beüzemelés és az előszerelés

Az előszerelés minősége nagyon fontos. Ezek közé tartozik például az elektromos kábel vastagsága és érszáma, a cseppvíz elvezetésének megoldása, a rézcsövön található szigetelés párazárása, a rézcső átmérője és falvastagsága. Amennyiben szakszerűen megfelel a megvásárolt termék, a tényezők le vannak egyeztetve előre, akkor a helyszíntől függően 25.000 – 35.000 Ft környékére tehet a klímaszerelés díja általában. Mivel rendkívül fontos, hogy megfelelően tudjon működni a klíma, kizárólag az elvárások szerint előkészített szerelésre lehet telepíteni a légkondicionáló berendezést!

A megrendelő számára rendkívül fontos lehet, ezért ajánlott, hogy a munkálatokat F-gáz minősítéssel rendelkező szerelőre, cégre bízza, ugyanis a garanciáját csak így őrzi meg a termék. A hűtőközeg teljes körű kezelésére a bocsátja ki a Környezetvédelmi Minisztérium az F-gáz kártyát, amely tulajdonképpen egy arcképes igazolvány.