Daikin klíma története

Hogy miért érdemes a Daikin klíma mellett dönteni? Mert több évtizedes múltú vállalatról van szó, melynek cégfilozófiája a japán precizitáson alapszik. A társaságot 1924-ben alapította a japán Akira Yamada Osaka városában. A Daikin Industries Ltd. kezdetben csak a repüléstechnikai ipar számára szállított fűtőberendezéseket. Ma pedig már a világ minden pontján; háztartások, üzletek, gyárak, ipari és közösségi létesítmények millióiban működnek Daikin klímák.  Az ipari, kereskedelmi, valamint lakossági szektorban több tízezer alkalmazott foglalkozik a minőségi légkondicionáló rendszerek tervezésével, gyártásával és értékesítésével a Daikin név alatt.

Daikin klíma gyár

Daikin klíma tények és adatok

  • A Daikin Industries Ltd. Japánban vezető helyet tölt be a direkt elpárologtatós rendszerű légkondicionáló berendezések kereskedelmi és lakossági piacán.
  • 2006-ban meghaladta a hét milliárd eurót a cég éves forgalma.
  • A cég első európai leányvállalatát a belgiumi Ostendében hozta létre 1972-ben, Daikin Europe NV. néven
  • A Daikin klíma nemcsak Japánban, hanem Európában is a legfontosabb szereplővé, és legdinamikusabban fejlődő légkondicionáló gyártóvá nőtte ki magát. Mindez az évtizedes tapasztalatoknak, a következetes kutatómunkának, az innovatív technológiának, a kifogástalan ügyfélszolgálatnak és kedvező áraknak köszönhető.

Daikin klíma Európában

Az egész Európára kiterjedő rendkívül haladó értékesítési hálózat és a két hatalmas termelési egység hamisítatlan európai vállalattá tette a Daikint. 2004-ben a Csehországi Plzenben nyitott gyárat. A helyi igényekhez szigorúan illeszkedik a nemzetközi know-how alkalmazása. A Plzen-i gyár megnyitása után, 2005 márciusában 16.000 négyzetméteren megkezdte működését a Brno-i gyár, ahol kompresszorok gyártása folyik. A teljes közép-európai régiót (Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Cseh Köztársaság, Bulgária, Macedónia, Románia, Magyarország, Moldávia, valamint Szlovákia és Szlovénia, Szerbia, Montenegró) a Brunn am Gebirge mellett 1999-ben kiépített központból szolgálják ki. Ez a Daikin Airconditioning Central Europe, vagyis a Daikin közép-európai leányvállalatát.

Daikin klíma típusok

Daikin FTXC-C

Daikin FTXC klíma A Daikin 2020-as új belépő szériája, ami már R32 hűtőközeggel van töltve. A gyár ezzel a típussal megszüntette a környezetre károsabb, R410A-val szerelt lakossági klímaberendezéseit. A kicsi, kompakt méretnek köszönhetően a legszűkebb helyekre is elfér a beltéri egység, és méretéhez képes a kategória legcsöndesebb klímái közé sorolható. A teljesítménypaletta széles, egészen a 2,0kW-tól (FTXC20C/RXC20C)a standard 2,5kW (FTXC25C/RXC25C), 3,5kW (FTXC35C/RXC35C) és 5kW-os (FTXC50C/RXC50C) teljesítményeken át kapható még 6,0kW-os változat. Tökéletes választás, ha valaki egy csöndes, funkcionálisan hűtésre és kiegészítő fűtésre szeretne klímát vásárolni. Nem mellesleg, ha az extrákkal szemben előnyben részesíti a megbízhatóságot amit a márka képvisel, akkoraDaikin FTXC-C kitűnő választás. Természetesen wifi modullal is bővíthető, ami a kényelmi szolgáltatásaihoz tud adni egy jó nagy adaggal.

Daikin FTXF-A(B) Sensira

Szintén a belépő modellek közé sorolható, ám egy jól kiforrott berendezés ami évek óta színesíti a Daikin kínálatát. Szűrőbetétjei miatt tisztán tarthatja a levegőt az otthonodban, és az 5 fokozatú ventilátor sebessége miatt csendben tudja végezni a hűtési, fűtési feladatokat. A berendezésben szintén van wifi csatlakoztatási lehetőség, amihez egy kiegészítő modul beszerelésével az okos eszközökről távoli elérést is lehet biztosítani. A széles alkalmazási területek miatt az alapmodellhez képest itt egy még nagyobb, 7,1kW-os modell is elérhető, amivel már egészen nagy légtereket is lehet hűteni.

Daikin FTXP-M Comfora

Daikin comfora ftxp Egy kifejezetten jól sikerült sorozatról van szó a Comfora esetében, ugyanis kiváló átmenetet biztosít a belépő modellek és a professzionális típusok között. Ennek a típusnak ugyan még mindig „alap” a tudása, de a belépő szintű modellekhez képest magasabbak a hatásfoki tényezői, és 1-1 decibellel csendesebben is tud a beltéri egység üzemelni. Wifi modul még mindig nincs gyárilag integrálva, de beépíthető a saját egysége, ugyanis előkészítették annak helyét a beltéri egységben. Teljesítmény fokozatokban a márkától megszokott 2,0kw-tól 7,1kW-ig terjedő skálán bárki megtalálja a szobáinak megfelelő méretezésű gépet. Leggyakoribb típus a FTXP35M/RXP35M 

Daikin FTXM-N Perfera

Daikin FTXM A Daikin professzionális sorozata, ami képes akár -20°C külső környezeti hőmérsékletben is fűteni, és a legszéleskörűbben alkalmazható típusa a márkának. Teljesítményében van lehetőség bőven, ugyanis itt is a legszélesebb paletta áll rendelkezésre a választásban. Ezzel a klímával nem csak lehűtheted, de fel is fűtheted a legzordabb téli napokon is az otthonod. 3D légáramának és intelligens szemének köszönhetően képes a levegőt úgy irányítani, hogy az ne okozzon neked kellemetlen huzat érzést.

Daikin FTXJ-MS/MW Emura

Daikin FTXJ ezüst A Daikin egyik legszebb terméke ami nem csak a szobád dísze lesz, hanem egy olyan felső kategóriás gép, ami garantáltan sok évig fogja a kellemes hőmérsékletet biztosítani. A „design” klímákkal ellentétben ezzel a berendezéssel nemcsak egy szép dobozt kapsz, hanem egy műszakilag az élen járó klímaberendezést is. Kikapcsolt állapotában nem látsz kifújó nyílást, rácsokat, borzalmas műanyagokat, ugyanis az előlap motorikusan mozog, és elfedi a beszívási oldal látható részét, a légterelő lapátok pedig teljes egészében lezárják a kifújó nyílást. A Daikintól megszokott, rendkívüli csendben fogja a szobád elérni a kívánt hőmérsékletet. Beépített wifi modullal rendelkezik, így mindenféle utólagos munkát és szerelést megelőz nekünk, neked pedig a maximumot tudja nyújtani egy hosszú utazás után hazaérve. Fehér és szürke színben is elérhető, emiatt bármilyen szobában gyönyörűen mutat.

Daikin FTXA-W/BB/BS/BT Stylish

A négy különböző színben (fehér, matt fekete, szürke, fekete akác) is kapható Daikin Stylish sorozata biztosan a szobád egyik legszebb dísze lesz. Letisztult, elegáns formavilága miatt nem csak a modern, de akár a konzervatívabb vagy vintage stílusú szobákban is megállja a helyét. Formatervének és a kifejezetten sok extra funkciójának köszönhetően elnnerte a Good Design Awards és IF DESIGN Award díjat is, amik a formatervezés két legrangosabb elismerése. Kiemelkedően magas minősége miatt leginkább a lakossági méretezésben érhető el a típus, ezek a 2,0kW, 2,5kW, 3,5kW, 4,2kW és 5,0kW-os teljesítményűek. Intelligens szemmel, 3D légárammal, beépített wifivel és többszörös szűrőbetéteivel a Stylish az egyik legjobb választás, ha szép és használható klímát szeretnél.