A Fujitsu klíma története

A japán Fujitsu vállalat a ’30-as évek közepén kezdte meg működését Yaou Shoten Ltd. néven. A háztartási elektronikai berendezéseket gyártó vállalkozásból 1964-ben jött létre a General Denshl Kogyu néven a Fujitsu General Electronics vállalat, amely már akkor is kifejezetten klímaberendezések gyártásával foglalkozott. Ezt az ágazatot direkt azért alakították ki, hogy megteremtsék a Fujitsu klímát. Az ehhez szükséges, történelmi első lépést 1971-ben tették meg, amikor bemutatták a mai légkondicionálók elődjét, a “min-min kazettás” klímát. (Ez egy olyan léghűtő rendszer, amit a plafonra szereltek fel, és a saját szintjén négy irányban, valamint lefelé fújja a hideg levegőt.) 1984-ben újab mérföldkőhöz érkezett történetében a cég: fuzionált a Fujitsu Ltd-vel, és létrejött a Fujitsu-General Ltd. néven ismert cég, mely mára a világ egyik legnagyobb klímagyártója, mely három márkát dob piacra: a Fujitsu klíma, a General és a Fuji Electric.

Miért a Fujitsu klíma?

Fujitsu Standard Mert a piacon egyedülálló módon 10 év garanciát vállal a gyártó a termékekre, ez pedig a kifogástalan minőséget ígér.

A Fujitsu klíma országos szervizhálózat működtetésével garantálja, hogy az ország bármely területéről egyszerűen és gyorsan megérkezzen a szakszerű segítség, meghibásodás esetén.

Fujitsu klímák mindegyike – még a legalapabb kategória is – minőséget képvisel.

Kedvező ár-érték arányt képvisel, főleg, hogyha a magas minőség a legfontosabb szempont.

Klíma falra, plafonra, hűtésre, fűtésre

A Fujitsu klíma a magyar piacon egyik legrégebb óta jelen lévő márka, amely nemcsak a klímák között, hanem kifejezetten a japán márkkák között is a legjobbnak számít. Európai szervizközpontja és raktárkészlete Németországból biztosítja folyamatos készlettel a magyar importőrt. Berendezései minden területen megbízhatóak, legyen szó hűtésről, fűtésről.

A Fujitsu klíma termékpalettája meglehetősen gazdag. Amiket külön ajánlunk, az az ASYG-12LLCC típusszámú, alap Fujitsu inverter, és az ASYG-09LMCA típusszámú Fujitsu Standard Inverter.

Teljesítményben is széleskörű a kínálat, a 2 kW-os klímáktól a 8 kW-osig minden elérhető a Fujitsunál. Fontos tudni, hogy a Fujitsu, a Fujitsu General és a Fuji General néven kapható berendezések megjelenésben és alkatrészeiben is ugyanazok, mint a Fujitsu klímák, csupán az elnevezésük más.

A Slim Design klíma

A Fujitsu klíma Slim Design elnevezésű berendezésben olyan kényelmi funkciók találhatók meg, mint az automatikusan nyíló előlap, az úgynevezett “powerful heating”, amely -20 Celsius fokos külső hőmérséklet esetén is garantálja a megbízható fűtést. Vagy a 10 Celsius fokos hőmérséklet, amely funkció nem engedi, hogy a helyiség hőmérséklet 10 fok alá csökkenjen. Fehér és inox színben kapható, további plusz tulajdonság a heti programozási lehetőség és a kiváló energiaosztály. 2 kW-os teljesítménytől 4,2 kW-os hűtőteljesítményig kapható, ASYG-12LUCA típusszámon. A termékpalettán kazettás, valamint légcsatornázható, mennyezet és hőszivattyú is szerepel. Utóbbi “Fujitsu Waterstage” fantázianéven érhető el.

 

A Fujitsu klíma közkedveltsége halk működésének is köszönhető. A modellek többségének ugyanis mindössze 21 dBA a zajszintje, ami halkabb a suttogásnál.