+36 70 603 7830,     +36 70 623 5168

Fujitsu klíma története:

A Fujitsu Klíma gyártó Fujitsu-General Ltd. 1985-ben alakult, de a cég története sokkal korábban, már 1936-ban kezdődött, ekkor alapították elődjét a Yaou Shoten Ltd.-et, amely háztartási elektronikai berendezések gyártásával foglalkozott.

1955-ben, felépült a Kawasakiban található gyár, a cég új nevet kapott, és már Yaou Denki Ltd. néven került bevezetésre a Tokiói Tőzsdére.

Az egyik legfontosabb mérföldkő a cég életében 1971-ben következett be, amikor bemutatták a mai klímák elődjét, az egyszerűen szerelhető „min min” kazettás klímaberendezést. Ezt követően indult a Közel-keleti és afrikai értékesítési hálózat kiépítése és megkezdődött a termékek exportja.

A cég 1984-ben lépett szövetségre a Fujitsu Ltd-vel, ezzel kialakítva a cég mai nevét: Fujitsu –General Ltd. amely azóta a világ egyik legnagyobb klímagyártója az általa gyártott 3 márkával:

  • Fujitsu
  • General
  • Fuji Electric

A márka egyik legjobb minőséget képviseli nem csak a klímák között, de a Japán légkondicionáló berendezések között is. Nagyon régóta van jelen a magyar piacon. Komoly európai szerviz központtal és raktárkészlettel rendelkezi Németországba, ahonnan a magyar importőr is kapja a Fujitsu klímákat. Minőségét is tükrözi a 10 év garancia.

Számos országba más néven érkezik a berendezés, például a Fuji Generál, a Fujitsu Gerenál és a Fujitsu klíma is ugyanaz, mint kinézetben, mint alkatrészben, magyarul mindenben, csak a márkanév más. A spanyol piacra szinte csak Fuji néven szállít.

A márka termékpalettáján is számos beltéri egység szerepel, mint például az alap Fujitsu inverter, ami az ASYG-12LLCC típusszámot kapta, vagy a Fujitsu Standard Inverter mely a ASYG-09LMCA típusszámot kapta. Teljesítmény palettája talán az egyik legbővebb, egészen 2 kW-os teljesítménytől, akár 8 Kw-ig is megvásárolható.

Fujitsu Slim Design:

A Fujitsu Slim Design lapos kialakításának, automatikusan nyíló előlapjának köszönhetően közkedvelt. Kétféle színben elérhető, fehér és inox kivitelben. Heti programozási lehetőséggel és kiváló energiaosztállyal rendelkezik. Természetesen szintén 10 év garancia jár a Fujitsu Slim Design termékre is lakossági felhasználás esetén. Teljesítményét illetve 2 kW-tól 4,2 kW-os hűtőteljesítményig kapható, és a ASYG-12LUCA típusszámot viseli. Mindezek a beltéri egységek természetesen megtalálhatóak a multi inverteres palettáján is. Továbbiakban rendelkezik szinte mindenféle megoldással, mely a klimatizáláshoz kötődik. Van termékpalettáján kazettás, légcsatornázható, mennyezet és hőszivattyú is, mely a Fujitsu Waterstage fantázianevet kapta.