Gree Klíma Amber

Gree, a világ egyik legnagyobbja

A Gree klíma az egyik legnagyobb a világ légkondicionáló gyárai közül. A kínai központú vállalatóriásnál évente több millió készüléket gyártanak. Ezeknek csak egy része kerül forgalomba Gree klíma néven: azok, amelyek megfelelnek egy 14 pontos szigorú minőségellenőrzési eljárásnak. A többi készülék, mely a 14 pontos előírásból akár csak egynek nem tud eleget tenni, a megrendelő által szabadon választott márkanéven kerül forgalomba. A cég termékei Magyarországon egyéb más márkaneveken is ismertek.
Attól függetlenül, hogy a Gree által gyártott klíma megfelel-e a cégen belüli szigorú minőség-ellenőrzésnek, valamennyi készülékük eleget tesz az egyéb minőségi elvárásoknak.

Több tízmilliós kapacitás évente

Fiatal cégről van szó, a gyár 1991-ben jött létre Kínában, egy Zhuhai nevű városban. Mostanra a nemzetközi légkondicionáló iparág vezető szereplő lett. Ezt  a kutatás-fejlesztésnek, valamint az új gyártási tehcnológia, és az új értékesítési és marketing módszerek bevezetésének köszönheti. Az óriásvállalattá váló cég brazíliai, pakisztáni és kínai gyáraiban összesen 70 ezer embert alkalmaz. A vezetőség elkötelezett amellett, hogy magas minőségű, csúcstechnológiás termékekkel szolgálja ki a felhasználókat szerte a világon. Ennek érdekében gyártási kapacitását a lehető legmagasabb szinten járatja. Ez évente 60 millió darab lakossági, valamint 5 és fél millió darab kereskedelmi klímaberendezést jelent. A gyártó klíma termékeivel a világ 200 országának piacán van jelen. 2012 óta pedig első helyen szerepel a kínai elektromos berendezéseket gyártó cégek listáján. Megbízhatósága, kifogástalan minőségének, valamint a széles termékválasztéknak és az egyedi értékesítési módszernek köszönhetően több mint 300 millió felhasználó otthonában működik a világon Gree klíma.

 

Gree klíma gyár

Gree klíma a világeseményeken

Nem véletlen, hogy a Gree klíma neve szinte mindenki számára ismerős. A márka az elmúlt években rendszeresen jelen volt világszínvonalú sporteseményeken. A kínai gyártó volt a beszállítója például a 2008-as pekingi olimpiának, a 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokságnak, valamint a 2014-es szocsi téli olimpiának. 2016-ban folytatódott a sor: a brazíliai nyári olimpiai játékokon az épületek hűtéséről-fűtéséről is a gyártó lakossági és kereskedelmi klímák gondoskodtak. A cégóriás 2012 óta első helyen szerepel a kínai elektromos berendezéseket gyártó vállalatok listáján, és az egyetlen kínai gyártó a HVAC területen, ami elnyerte a „World Brand” kitüntetést. A Forbes magazin kimutatása szerint 2015-ben a Gree lett a világ 385. legnagyobb nyilvános cége. A világ első számú klíma márkája a GREE, melyet az Euromonitor International Ltd. piackutató cég által kiadott tanúsítvány is igazol.

A klíma mára a világ legtöbb országában, így Magyarországon is közismertnek számít, a társaság folyamatos fejlesztéseinek, új értékesítési módszereinek és viszonteladói hálózat kiépítésének köszönhetően. A Kistarcsaklíma egyik legfontosabb célja, hogy a minőség és a megbízhatóság állandó szem előtt tartásával kiváló termékekkel, állandó megújulással, fejlesztésekkel, versenyképes árakkal, képzett szakemberekkel álljunk partnereink, vevőkörünk rendelkezésére a klíma-hűtés-fűtés- légtechnika piacán.

Gree logó

Gree klíma típusai

A Gree márkanév alatt rengeteg típust találhatunk. Az egyik legnépszerűbb a Gree Comfort X, amely rendkívül energiatakarékos eszköznek számít a piacon, ami annak köszönhető, hogy készenléte mindössze 1 wattos. Ez a Gree klíma típus “A” energiaosztályos, nagyszerű zajszinttel és minőséggel, fehér, digitális kijelzős beltéri egységgel kapható. Különböző teljesítményű kivitelekben forgalmazzuk: 2,5 kW-tól akár 6,5 kW-ig. A Gree klíma következő darabja a Gree Comfort X nevet kapta, melynek jellemzői ugyanazok, mint a Gree Comfort inverternek, a beltéri egység viszont már Cold Plasma szűrőt és WIFI-t is tartalmaz.

Gree Lomo Plus klíma

Gree Lomo Plusz

A márka egyik legrégebb óta futó és a mai napig is gyártott alapszériája. Azonban nem szabad alábecsülni, hiszen csakúgy, mint minden Gree klímában, ebben is G10 inverter dolgozik, ami megbízhatóságáról és energiahatékonyságáról is híres. Letisztult formaterve miatt bárhol jól mutat, fényes fehér színben kapható. A beépített digitális kijelző a burkolat mögött található, ami igény szerint ki is kapcsolható, hogy a hálószobádban ne világítson ha arra nincs szükség. A Lomo Plusz több teljesítményben is megvásárolható (2,6kW, 3,2kW és 4,6kW-os névleges teljesítményben). Ez lehetővé teszi a legkisebb és legnagyobb szobák hűtését és kiegészítő fűtését. Ebben a típusban is, mint minden Gree készülékben, már beépített wifi modul segíti a felhasználóit a távoli elérésben. Többszörös szűrőrendszerrel van felszerelve a tisztább levegő elérése érdekében.

 
Gree Comfort X klíma

Gree Comfort X és Gree Dark X

A két típus műszakilag megegyező paraméterekkel rendelkezik, fűtésre vannak optimalizálva, így a komforthűtéstől egészen az önálló, egyedüli fűtési megoldásként is alkalmazható. A berendezés elérhető fehér (Comfort X) és a feketére hajazó sötétszürke kivitelben (Dark X) is. Teljesítménye széleskörűen alkalmazható, 2,6kW, 3,5kW, 5,2kW és 7,0 kW-os névleges teljesítményben is elérhető. A Cold Plasma és többszörös szűrőinek köszönhetően egészségesebbé teheti a levegőt a szobákban. A beépített wifi modulnak köszönhetően bárhonnan irányítható a klímaberendezés. Csakúgy, mint minden Gree típusban, a G10 inverter gazdaságossá teszi a működését. Kinézete miatt ezekben a típusokban is elrejtették a digitális kijelzőt a burkolat mögé, hogy a modern formavilágát ne befolyásolja.

 
Gree Amber Grey klíma

Gree Amber Grey

A nagy sikert futott Amber sorozat új, szürke változata, az eddigi jó minőséget és brutális teljesítményeket megtartva új ruhát vett fel. 2,7kW, 3,5kW, 5,3kW és 7,0kW-os teljesítményekben elérhető. Gyakorlatilag mindenhová ajánlott típus, a saját árkategóriájában az egyik legjobb választású eszköz. Kisebb szerverhelységekbe is alkalmas, ugyanis nem csak fűtési üzemben képes extrém körülmények között dolgozni, hanem hűtésben is tud akár -15°C külső hőmérsékleti viszonyok között üzemelni. Az emelt hatásfoka miatt garantáltan nem hagy cserben senkit sem a rekkenő nyári kánikulában és a leghidegebb téli éjszakákon sem. A Gree Amber Grey már mindennel fel van szerelve, amivel a kategóriájában alatta lévő berendezések rendelkeznek. Továbbá, ez a modell már rendelkezik beépített oldalirányú légtekerő lapát motorral, tehát nem csak föl-le, hanem jobbra-balra is tudja keverni a levegőt.

 
Gree G-Tech klíma

Gree G-Tech

Amilyen rövid az elnevezése, annyira jó. A Gree Prestige klímái közül a legjobb árú berendezés, ami mindenféle kényelmi extrával fel van szerelve, amit csak egy klíma tudhat manapság. Beépített wifi, 3D légáram, fűtésre optimalizált, rejtett digitális kijelző, extra csendes működés, magas minőségű anyagok. Ezeket mind belegyúrták egy klímába. A G-Tech két teljesítményfokozatban érhető el, (2,7kW illetve 3,5kW) emiatt az otthonok élhetővé varázslása a célja a típusnak. Nagyon fontos, hogy ennek a típusnak az átlagoshoz képes nagyobb a helyigénye. Miért? Csöndességét – ami miatt sokaknak ez a gép a legszimpatikusabb – azzal érték el, hogy a beltéri egységnek a szélességét erőteljesen megnövelték. Így nagyobb kifújó nyíláson, kisebb statikus nyomással (tehát kisebb hanggal) tud ugyanaz a mennyiségű kiáramolni, mint egy méretben kisebb beltérinél. 

 
Gree U Crown klíma

Gree U-Crown

A régóta futó csúcs-széria. Elérhetővé tették pezsgő illetve a jól megszokott szürke színben is a berendezést, ami sarkvidéki körülmények között is képes felfűteni az otthonát. Fűtési üzemben képes -30°C külső környezeti hőmérsékletig is melegen tartani a helységeket, hűtésben pedig nem létezik olyan hőmérséklet Magyarországon, amivel ez a klíma ne tudna boldogulni. A Gree szintén, Prestige kategóriájába tartozó készülék valóban mindent tud amit az alacsonyabb széria kínál. Rendkívül halk, 3D légáramot is nyújtó beltéri egység előlapja nem műanyagból, hanem alumíniumból készül, így a prémiumsága nem csak a kinézetéből, hanem a felhasznált anyagokból is ered.

Gree Amber Royal

Egyesítették a U-Crown és a régi fehér Amber típusok jellemzőit, így keletkezett az Amber Royal kivitele. Ez a klíma szintén a legextrémebb időjárási körülmények között is üzembiztosan hűt és fűt, így bármilyen alkalmazási területen megállja a helyét. Aki a legbrutálisabb gépet szeretné, de a letisztult formákat részesíti előnyben, azoknak van egy jó hírünk. Minimalista dizájnja és fényes fehér színe miatt bárhol jól mutat, a tudására, teljesítményére pedig senkinek nem lehet panasza. Tudásában szintén verhetetlen, Cold Plasma és többszörös szűrőbetétek, 3D légáram, -30°C működési hőmérséklet fűtésben, beépített wifi adapter, rejtett kijelző, egyszóval a legfejlettebb klímaberendezések egyike. Garantáltan jó választás mindenki számára, aki a legerősebb gépek közül szeretne válogatni.