Infrafűtés

Miért éri meg infrafűtés rendszerrel fűteni?

 • NANO-SILVER technológia, teljesítménye 300-tól 1000 Wattig terjed
 • Az infrafűtés karbantartásra nem szorul, az üzemeltetési és beruházási költségek alacsonyak
 • Az összes elektromos árammel ellátott területre beszerelhető az infrafűtés panel, legyen az mennyezet vagy akár fal
 • A konvektorral, hőtárolós kályhával és gázzal fűtés éves üzemeltetési költsége jóval drágább lenne, mint e rendszer általi
 • Zajtalan és tiszta működést biztosít! A port nem kavarja, ugyanis a levegőt nem áramoltatja!
 • Az infrafűtés esetében a szénmonoxid mérgezés teljes mértékben kizárt, ugyanis sem fénye, sem füstje nincs a terméknek
 • Felszerelésére fából készült, így nyaralókban és házakban is lehetőség van az infrafűtés beüzemelésére
 • Kopó és mozgó alkatrésze nincs, izzószálít nem tartalmaz, az élettartama pedig korlátlan
 • Alacsony fogyasztással rendelkezik, amely egyenletes hőeloszlással párosul
 • A hőrmérsékletet egyedileg lehet szabályozni helyiségenként elhelyezett termosztáttal
 • Lehetőséget biztosít arra, hogy csak ott és csak akkor fűtsünk, és csak annyit, amennyire kizárólag szükség van

Egyszerűség, megbízhatóság, hosszú élettartam – infrapanel csúcstechnológia

 

Az InfraPlusz újgenerációs infrapanel a Nano-Silver gyártási technológia által készült. Ez egy környezetbarát és energiatakarékos fűtési megoldás, amely a legkorszerűbb a fűtési rendszerek között. Az alacsony energiafogyasztás garantált, hőenergiává alakítja át az infravörös sugárzás segítségével az elektromos energia majdnem 100%-át. Az általános kerámiaszemcsés infrapanel termékhez képest az infra fűtőpanel hatékonysági mutatója a legmagasabb. Az infrapanel gyártásban sajátos fejlesztés a 3 réteggel rendelkező Graphit Polyamid szerkezetű rendszer, amely biztosítja a nagy hatásfok elérését. Ez tulajdonképpen egy német fejlesztésű, szabadalmazott fűtőeleme az InfaPlusz fűtőpaneleknek. Az előlapon át növelik hatásfokukat az infrasugarak, visszaverődnek a hátlapról teljes mértékben egy speciális hővisszaverő–reflexiós réteg miatt.

Az infrafűtés működési elve:

A tárgyakban elnyelődik az a sugárzott hő, melyet az infrapanel fűtés bocsát ki. Nem melegíti fel közvetlenül a levegőt, mivel leginkább csak sugárzó hőt bocsát ki, ellentétben az elektromos konvektorral, amely csak a levegőt melegíti fel konvekciós elven, azaz amikor a meleg levegő felfele száll. A bútorokon, a padlón, a falon a sugárzott hő 85 százaléka elnyelődik, míg a maradék 15 százalék visszaverődik. Lassú mozgásba kezd a helyiség levegője amikor az infrapanel által felfűtött tárgyak elkezdik felmelegíteni azt. 5 mikrométer hullámhosszon bocsátja ki a sugárzó hőt a speciális infrapanel. Felmelegíti az emberi testet és a tárgyakat, ugyanis ez a sugárzott hő elnyelődik bennük. A levegő és az emberi test vagy a tárgyak hőmérséklete változóan alakul ennek köszönhetően. 18-19 °C körül van a levegő hőmérséklete, amikor az emberi testé vagy a tárgyaké már 20-22 °C-nál jár, amely egy kellemes hőérzetet tud adni. Ha árnyékba állunk 20 °C-nál, akkor előfordulhat, hogy fázhatunk, de ahogy a Napra állunk, egyből melegebbnek érzünk mindent. Működését is ehhez lehet hasonlítani.

Az infrafűtés, infrapanel alkalmazási területei:

Végtelen igazából az infrafűtéssel fűthető területek száma. A társasházak gyenge vagy rossz hatásokkal rendelkező drága fűtését is kiválthatjuk vele, vagy a tömblakások egyéni fűtési megoldásait, a konvektorokat, a rossz hatásfokú és régi központi fűtést is akár. Az újonnan elkészülő kisebb-nagyobb üzlethelyiségeket, raktárakat, irodákat, éppen épülő lakásokat is nyugodtan lehet tervezni infrapanel általi fűtéssel. Ha egy kisbolt esetére gondolunk, egy hősugárzó vagy gázkonvektor nagyon drága mulatság. Ennek a hatásfoka pedig igencsak alacsony, az áru és a polcok pedig mindenhol ott vannak a falaknál körbe. 

Ezzel ellentétben negyedannyi fűtésköltséggel alkalmazható az infrapanel, ugyanis a pult alá vagy a mennyezetre is szerelhető. Talán mindenki számára ismert a fürdőszobában a zuhanyzás utáni vacogás, amikor a fűtés őszi és tavaszi időszakban még nem vagy már nem üzemel. Erre tökéletes megoldás lehet az infratükör vagy a törölközőszárítós infrapanel, ugyanis az adott helyiséget rendkívül komfortossá tudja tenni.

 • Fürdőszobák, lakások fűtése
 • Irodák fűtése
 • Az állattartásban is lehet alkalmazni
 • Templomok esetében is hasznos lehet
 • Kultúrális intézmények részére
 • Gyerekszobák vagy babaszobák esetében is
mg_400.jpg