infra alu kistarcsa

Hogyan működik az infrafűtés?

Az infrafűtés attól különleges, hogy a hatékonysága majdnem száz százalékos, annak köszönhetően, hogy nincs hőközvetítő közeg, vagyis nem melegítik fel feleslegesen a levegőt, hanem a testeket, tárgyakat közvetlenül fűtik, ugyanúgy, mint a napsugarak. Az elektromos áramot alakítják át infravörös sugárzássá, így pedig semmilyen károsanyag kibocsátással nem jár a működtetésük.

Infrafűtés panellel

Az infrafűtés egyik fajtája a paneles megoldás. Az infrapanelek általában 16-20 mm vastagságú elemek, melyekben elektromágneses sugárzás jön létre. A panelekből a hő közvetlenül a lakótér felé sugárzik, emiatt nincs elveszett hőmennyiség, mert közvetlenül az emberi, állati testeket és tárgyakat melegítik fel. Az infrapanelek különböző méretben és színben kaphatók. Minél nagyobb alapterületű panel alkalmazása mellett döntünk, annál nagyább teljesítményre számíthatunk.

Az infrapanelek típusai

Alukeretes infrapenelek:

Alukeretes Infrapanek Kistarcsa klíma

Üveg infrapanelek:

infrapanel fekete üveg

Tükör infrapanelek:

Infrapanel tükör mg 600W

Az infrapanelek előnye

A cégünk által forgalmazott, Nano-Silver gyártási technológiával készült InfraPlusz újgenerációs infrapanel az infra fűtési rendszerek között a legnépszerűbb, ami nem véletlen, hiszen energiatakarékos és környezetbarát fűtési megoldásról van szó. Ez a legamgasabb hatékonysági mutatóval rendelkező infra fűtőpanel most a piacon, mely a hagyományos kerámiaszemcsés infrapanelekhez képest garantáltan alacsony energiafogyasztás mellett alakítja át az elektromos energia majdnem száz százalékát infravörös sugárzás által hőenergiává. Hogy minek köszönhető ez a nagy hatásfok? Az InfraPlusz fűtőpanelek német fejlesztésű, szabadalmzaott fűtőelemének, a három rétegű Graphit Polyamid szerkezetű rendszernek. Az infrapanel gyártásban egyedülálló fejlesztés speciális hővisszaverő-reflexiós réteggel van ellátva, így az infrasugarak teljes egészében visszaverődnek a hátlapról, és az előlapon keresztül növelik a hatékonyságukat.

Az infrapanel kinézete választható

 • Fehér előlappal rendelkező alukeretes infrapanel
 • Fekete üveggel rendelkező infrapanel
 • Tükrös infrapanel

Infrapanel előnyei

 • NANO-SILVER technológia, teljesítménye 300-tól 1000 Wattig terjed
 • A működés karbantartásra nem szorul, az üzemeltetési és beruházási költségek alacsonyak
 • Az összes elektromos árammel ellátott területre beszerelhető, legyen az mennyezet vagy akár fal
 • Olcsóbb, mint a konvektoros, hőtárolós kályhás és gázfűtés éves üzemeltetési költsége
 • Zajtalan és tiszta működést biztosít. A port nem kavarja, ugyanis a levegőt nem áramoltatja.
 • A szénmonoxid-mérgezés teljes mértékben kizárt, ugyanis sem fénye, sem füstje nincs
 • Felszerelésére fából készült nyaralókban és házakban is lehetőség van
 • Kopó és mozgó alkatrésze nincs, izzószálít nem tartalmaz, az élettartama pedig korlátlan
 • Alacsony a fogyasztása, ami egyenletes hőeloszlással párosul
 • A hőrmérsékletet egyedileg lehet szabályozni helyiségenként elhelyezett termosztáttal
 • Lehetőséget biztosít arra, hogy csak ott és csak akkor fűtsünk, és csak annyit, ahol, amikor és amennyire kizárólag szükség van

Infrafűtés fűtőfilmmel

A 0,4 milliméter vastag fűtőfilmre épülő Carbon-szálas technológia legfőbb elemét az ezüsttel kevert szénpasztát speciális, nyomdai eljárásokra hasonlító módszerrel viszik fel a rétegzett polietilén fóliára. A szénpaszta áramellátásának biztosítására réz sínt és ezüst összekötő elemeket visznek fel, majd az így kapott konstrukciót egy erre a célra kialakított kemencében magas hőmérsékletű hőkezelésnek vetik alá. A végeredmény egy rendkívül stabil, időtálló, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, energiatakarékos fűtőfilm. A NanoSilver gyártástechnológiának köszönhetően a fűtésrendszerek legújabb generációját képviselik az általunk forgalmazott infra fűtőfilmek.

Padlófűtés InfraPlusz fűtőfilm telepítésével

A leghatékonyabb elektromos padlófűtési rendszer a szénszálas technológia nyújtotta magas hatásfokú fűtőelemeinek köszönhetően, mely maximális energiatakarékosságot biztosít mennyezet- és falfűtésként alkalmazva is. Ideális fűtési megoldás meleg- és hideg burkolatok alá egyaránt. Gazdaságos, kényelmes, egészséges és tiszta használatot biztosít. A fűtőfilm közvetlenül a laminált parketta alá is telepíthető, akár a meglévő régi burkolatra, betonozás vagy bontási munkálatok nélkül. Gyorsan és alacsony beruházási költségekkel bárhol könnyen kivitelezhető, a gyerekszoba legideálisabb fűtésrendszere.

 

KIT – Komplett fűtőszőnyeg-csomag padlófűtéshez

Egy olyan komplett padlófűtési rendszerről van szó, mely tartalmazza mindazokat a termékeket egy dobozban, melyek beépítésével tökéletes, hatékony és energiatakarékos padlófűtés alakítható ki. A legbiztonságosabb elektromos padlófűtési megoldás, mely egyszerűen és gyorsan telepíthető bármilyen helyiségben: fürdőszobában, konyhában, garázsban, szobában, nappaliban egyaránt. A fűtőszőnyeg mindössze 3,8 milliméter vastag helyet igényel a járólap alatt, ezért utólagosan is beépíthető, egyszerű telepítéssel. Hidegburkolatok alá közvetlenül a csemperagasztóra is helyezhető. Laminált parketta, hajópadló, PVC, padlószőnyeg alá önterülő cement alkalmazása ajánlott vékony rétegben.

A KIT tartalmazza: a fűtőszőnyeget, a hőmérséklet szabályozó termosztátot, a padlóhőmérséklet érzékelőt, az érzékelőt védő csövet, telepítési és használati útmutatót, garancialevelet (10 év gyártói garanciával)

 

Amit a fűtőszőnyegről tudni kell

Minden fűtőszőnyegtípus 50 cm széles és különböző hosszúságú (2-24 m, 1-12 m2). Hőszigetelt, tiszta, száraz felületű aljzatbetonra közvetlenül telepíthető az öntapadós változata. A megfelelő méret kiválasztása és telepítése után jöhet is járólap vagy az önterülő betonréteg, attól függően, hogy milyen burkolat kerül a szőnyegre. Ami viszont nagyon fontos: padlófűtésre szigorúan csak flexibilis ragasztóval szabad ragasztani a járólapot és a csemperagasztónak száradási időt kell adni.

 

Miért válasszunk infrafűtést?

 • Gyorsan, egyszerűen és könnyen elhelyezhető a fűtendő felületen, a plafonon, falon, padlón.
 • Rendkívül takarékos. A szinte száz százalékos hatékonyságnak köszönhetően kevesebbet kell fűtenünk. Az infrasugarak közvetlen hatása miatt az átlagos szobahőmérsékletnél 2-3 Celsius fokkal hidegebb helyiségben is komfortosan érezzük magunkat, így a fűtésszámlánk is jelentősen csökkenhet.
 • Nincs szükség a fűtési rendszer karbantartására, kéményre, kéményseprésre sem.
 • Mindenféle felületre elhelyezhető: falra, csempére, parkettára, laminált padlóra, padlószőnyegre, PVC-re.
 • Nincs káros hatással a szervezetre, nem áll fenn a szénmonoxid mérgezés veszélye.
 • A hőveszteség minimális, az infravörös sugarak nem szöknek ki a réseken, vékonyabb felületeken keresztül.
 • Nem szárítja a levegőt, nem kavarja fel a port, így csökkenti az allergiás- és az asztmatikus tüneteket is, sőt, kifejezetten jó hatással van az egészségre.

Az infrafűtés előnyei

 • korlátlan élettartam
 • a beruházási- és az üzemeltetési költség is alacsony
 • faházakban, fanyaralókban is felszerelhető
 • a hőmérséklet minden helyiségben egyedileg szabályozható termosztát segítségével, így nincs felesleges fűtés
 • az infravörös sugárzás erősíti az immunrendszert és gátolja a vírusok szaporodását

Egyszerűség, megbízhatóság, hosszú élettartam – csúcstechnológia

Az InfraPlusz újgenerációs infrapanel a Nano-Silver gyártási technológia által készült. Ez egy környezetbarát és energiatakarékos fűtési megoldás, amely a legkorszerűbb a fűtési rendszerek között. Az alacsony energiafogyasztás garantált, hőenergiává alakítja át az infravörös sugárzás segítségével az elektromos energia majd 100%-át. Az általános kerámiaszemcsés kivitelhez képest az infra fűtőpanel hatékonysági mutatója a legmagasabb. Gyártásban sajátos fejlesztés a három réteggel rendelkező Graphit Polyamid szerkezetű rendszer, amely biztosítja a nagy hatásfok elérését. Ez tulajdonképpen egy német fejlesztésű, szabadalmazott fűtőeleme az InfaPlusz fűtőpaneleknek. Az előlapon át növelik hatásfokukat az infrasugarak, visszaverődnek a hátlapról teljes mértékben egy speciális hővisszaverő–reflexiós réteg miatt.

Ha vásárolni kíván, kérem tekintsék meg webshopunkat vagy facebook oldalunkat!