Megoldási koncepciók és tanácsadási szolgáltatások

A Mitsubishi Electric csaknem 100 éve egyaránt képviseli a tapasztalatot és az innovációt. A vállalat folyamatosan új mércét állít fel a klímatechnika terén, és az átfogó termékkínálatnak köszönhetően a világ egyik legjelentősebb gyártójává vált. Mind a lakossági, vagy a  VRF R2, mind a Zubadan technológia olyan márkává fejlődött, amely az iparágban egyet jelent a nagy hatékonyságú breendezésekkel. A Mitsubishi Electric nem csupán speciális megoldási koncepciókat és minden igényt kielégítő technológiákat nyújt, hanem egyúttal első osztályú és megbízható szervizszolgáltatásokat is kínál az ügyfelei részére.

Középpontban a hatékonyság

Az új Mitsubishi klíma termékek kialakítása és továbbfejlesztése során meghatározó szerepet játszik az energiahatékonyság. Annak Mitsubishi Electricnek támasztott igénynek a kielégítésére törekszünk, mely szerint hosszú távon kizárólag a nagy hatékonyságú technológiák érvényesülhetnek. Számos termékünk már az egész Európában érvényes környezetbarát tervezésről szóló irányelv bevezetését megelőzően is megfelelt az „ErP ready” jelölés kritériumainak, tehát felkészülten fogadtuk az új rendeletet. A legfeljebb 12 kW hűtőkapacitású háztartási légkondicionáló berendezéseink mindegyike megfelel az érvényben levő irányelveknek, és kiváló értékeket mutat fel.

Szezonális mérési feltételek a hűtő és fűtő üzemmódhoz

A klímaberendezések energiahatékonyságának hűtő és fűtő üzemmódban történő megítélése során az ErP irányelv alap-ján a SEER, illetve SCOP értéket veszik figyelembe mértékadó számként. A teljesítmény mérése ekkor nem egyetlen, hanem négy eltérő hőmérsékleti ponton történik. Ezek ráadásul a hűtő és fűtő üzemmód esetén is eltérőek. Ilyen módon egy klímaberendezés vagy hőszivattyú részterhelés alatti viselkedése is figyelembe vehető. A számítást ezen túlmenően olyan tényezők is befolyásolják, mint a készenléti üzemmódú fogyasztás, vagy klímaberendezések esetében a használt beltéri egységek is. A számítás az egész éves üzemelést veszi figyelembe annak érdekében, hogy a berendezés energiahatékonysága minél valósabb használati körülmények között legyen kimutatható.

Mitsubishi klíma rendkívüli fűtési teljesítménye

A Mitsubishi Electric a Hyper Heating technológiáját kifejezetten a nagyon hideg éghajlati feltételekhez fejlesztette ki. Ez a technológia javítja a hőszivattyú teljesítményét és lehetővé teszi a fűtési teljesítmény −15 °C külső hőmérsékletig történő fenntartását, valamint a fűtés −25 °C-ig való biztosítását. A magas teljesítmény-leadás ellenére a Hyper Heating technológiával felszerelt készülékek nagyon energiatakarékosan működnek és a 2,5kW-os teljesítmény méretben 4,9 SCOP értékkel (szezonális energiahatékonyság arány) elérik az A++ energiahatékonysági osztályt. A Hyper Heating inverterek folyamatosan a tényleges szükséglethez igazítják a teljesítményleadást, és ezáltal nagy hatékonysággal működnek.

MSZ-HR sorozat

Mitsubishi HR35 klíma

A Mitsubishi Elecric kompakt, belépő szériája, amely már a környezetbarát R32 hűtőközeggel van töltve. A három teljesítményfokozatban elérhető berendezés a komforthűtés és átmeneti fűtési megoldásokra van tervezve, otthoni használatra. Mind az MSZ-HR25VF, az MSZ-HR35VF és az MSZ-HR50VF beltéri egysége ugyanabban a méretben érhető el, így az otthonodban egységesen mutatnak, mindegyik teljesítményben. A típus az elődjeivel ellentétben kapott wifi előkészítést, így a gyári modul könnyedén csatlakoztatható, és a MELCloud néven elérhető felhőalapú szolgáltatással bárhonnan tudod lakásod hőmérsékletét változtatni. Nagy előnye, hogy már ezen a belépő szinten is akár 21dB(A) hangnyomásszinten működőképes beltéri egység nem okoz zavaró huzatot és zajokat.

MSZ-LN Diamond sorozat

Mitsubishi diamond klíma A Good Design díjas klímaberendezés nem csak külsejével, de különleges funkcióival is többet nyújt egy átlag klímánál. Háromdimenziós I-See érzékelője felismeri, hogy tartózkodik-e valaki a helységben, és állandó hőmérsékletet biztosít a szoba minden pontján. A beépített Plasma Quad Plus szűrője ideális körülmények között a baktériumokat és allergéneket akár 99%-ban is ártalmatlaníthatja. A Duble Vane funkciónak köszönhetően a kifújólamellák különböző légáramokat vezérelnek, emiatt tud közvetett és közvetlen huzatérzést is generálni a szobában. Nagyon halk, akár 19dB(A) zajkibocsátással is tud üzemelni, és a beépített wifinek köszönhetően nincs szükség utólagos beszerelésre. Elérhető hozzá a Hyper Heating kültéri egység is, amivel együtt kombinálva akár teljes fűtési rendszerként is alkalmazható. A Diamond Típus elérhető fehér, gyöngyház fehér, rubin vörös és fekete színben, hozzá passzoló távvezérlővel.

MSZ-FH Deluxe sorozat

Mitsubishi deluxe klíma A Mitsubishi Electric egyik legfunkcionálisabb készüléke, mindent tud amit egy klímaberendezésnek tudnia kell. Hasonlóan jól felszerelt berendezésről van szó, mint a Diamond sorozat esetében, de ennél a típusnál a kinézetet hagyományosra tervezték, így bármilyen helységbe is kerül be, nem vonja el a tekintetet a lakásod berendezéséről. Szintén elérhető Hyper Heating kültéri egységgel, emiatt -15°C külső hőmérsékletig 100%-os hatékonysággal fűti az otthonod.

MSZ-EF Premium Design, Zen sorozat

Mitsubishi Zen klíma A Zen vagy más néven Premium Design oldalfali sorozat a nyugalmat, minimalizmust hangsúlyozza zongoralakk fekete, ezüst vagy fényes fehér színben. Kiváló minőségével, 21dB(A) minimum zajszintjével és Nano-Platinum szűrőjével ez a régóta futó sorozat még mindig a legmodernebb klímaberendezések közé tartozik a folyamatos fejlesztéseknek és a nagy sikerének köszönhetően. Multi alkalmazásban elérhető akár 1,8kW-os teljesítményben is a beltéri egység, így a legszélesebb körben alkalmazható egységek táborát erősíti. Közkedvelt típus a fekete Zen 3,5 kW-os modell. (MSZ/MUZ-EF35VGB) 

MSZ-AP Kompakt sorozat

Mitsubihi AP kompakt klíma Nem csak a fantázianeve Kompakt, hanem valóban egy széleskörűen alkalmazható berendezésről van szó. Multisplit típusokhoz elérhető teljesítményben az 1,5kW-os és a 2,0kW-os beltéri egységek a legkisebb helyekre is beférnek, ugyanis ebben a két méretben centiméterekkel alacsonyabbak és keskenyebbek a beltéri egységek. Komforthűtésre és átmeneti fűtésre való alkalmazásuk mellett akár 19dB(A) hangnyomásszinten is képesek az otthonod hőmérsékletének temperálására.