A Toshiba klíma története

A Toshiba klíma – csakúgy, mint maga a Toshiba márkanév – mindenkinek a hibátlan japán minőséget juttatja eszébe. Ez pedig nem véletlen, mert a Toshiba a japán márkák között is az egyik legjobbnak számít. 1939-es megalapítása óta  folyamatosan jelen van a technológiai gyártók élvonalában, 2009-ben az ötödik legnagyobb személyi számítógép szállítója volt. Emellett elektromos termékek minden típusának, informatikai- és kommunikációs eszközök, elektronikus anyagok és alkatrészek, valamint energetikai rendszerek és háztartási gépek gyártója és forgalmazója. Világszerte harminc különálló kutatólaboratóriumban dolgoznak a legjobb megoldásokon, háromszáznál is több leányvállalata van. 1999-ben vegyesvállalatot alapított a cég az amerikai Carrirrel,  a klímák eredeti feltalálójával és legnagyobb gyártójával – ezzel új fejezet kezdődött a Toshiba globális történetében. A klímaipar területén is maradandót alkotott: a Toshiba klíma nemcsak a minimális minőségi elvárásoknak felel meg, ennél jóval komplexebb élményt biztosít. A levegő kifogástalan minőségét különböző légtisztítási módszerek alkalmazásával éri el.

Az első split klímák a Toshibától

A Toshiba klíma több étvizedes múltra tekint vissza. Az első split klímákat – amik világszerte az első ilyen berendezések voltak – 1961-ben mutatta be a piacnak a japán cég. Ezeknek a készülékeknek a lényege, hogy a beltéri és kültéri egységek csak rézcsövekkel vannak összekötve. A vállalatóriás a továbbiakban is igyekezett mindig versenytársai előtt járni. Ennek köszönhető, hogy a Toshiba az elmúlt harminc évben folyamatosan forradalmi újításokkal jelentkezett. Piacvezető szerepe és népszerűsége abban rejlik, hogy a cégnél mindig is a minőség játszotta a legfontosabb szerepet. A Toshiba klíma filozófiája is ezt tükrözi, a cég jelmondata: “Nem engedhetjük meg a pontatlanságot, nincs kompromisszum, csak kiváló minőség!” A Toshiba klíma kiváló befektetés annak érdekében, hogy ideális minőségű friss levegőt biztosítsunk otthonunk, irodánk, üzlethelyiségünk számára. Közkedvelt típus a Toshiba mirai inverteres oldalfali klíma, melyet a lakossági vásárlók nagy többsége választ.

Kiemelt környezetvédelem

A Toshiba – japán versenytársaihoz hasonlóan – kiemelten fontos helyen foglalkozik a környezetvédelmi kérdésekkel, újabb és újabb környezetbarát megoldásokat keresve. A vállalat “Environmental Vision 2050” programjával új társadalmi szerepvállalásra ösztönzi versenytársait is, és a környezetvédelmi problémák megoldására keres lehetőségeket.

A különleges Toshiba szűrők

A Toshiba klíma egyik kulcsa a tökéletes működéshez a nagyméretű, műanyag, mosható szűrő, amely a készüléken átáramló levegőből tartóztatja fel a porszemcséket. A mechanikus légtisztítás mellett azonban intelligens tisztítási folyamat is történik a Toshiba klímákban. A gyártó ehhez a természetből vett ötletet, ezüst és tejsavenzimekkel távolítja el a levegőből a különböző kórokozókat, méghozzá nagy hatékonysággal. A megoldásnak hála a levegő bűz- és baktériummentessé válik. Emellett egyes Toshiba klímákban plazmaszűrő is található, ezek elektromos működési elven tisztítják a levegőt, hogy a legapróbb részecskéket is kiszűrje a levegőből. Ez hagyományos szűrőkkel nem megoldható. A plazmaszűrő működésekor a porszemcsék elektromosan feltöltődnek, azután a megváltozott polaritásukkal fennakadnak a klíma belső felületén. A későbbi tisztításkor így könnyen lemoshatók.

Egyes Toshiba klímákban levegő ionizátor is található. A Toshiba szakemberei olyan tökéletességre fejlesztették a megoldást, hogy a technológia képes olyan minőségű levegő előállítására zárt térben, amely természetes formájában csak vízesések közelében található. Ehhez a  beépített levegő ionizátor köbcentinként több tízezer negatív töltésű ionnal tölti fel a helyiség légterét, hogy a végeredmény természetközeli élmény legyen. Olyan, mintha friss hegyi levegővel telne meg a helyiség. A megoldásnak élettani hatása is van: csökken a stresszérzet, javul az anyagcsere, frissebb lesz a gondolkodás.

Toshiba klíma előnyei

A már említettek mellett a Toshiba klímái további előnyökkel rendelkeznek. Ilyen az alacsony üzeeltetési költség – az inverter technológiának és a kettős forgódugattyús kompresszor kombinációjának köszönhetően magas hatásfokon működnek.

A Toshiba inverteres klímái részterheléssel is kiemelkedő hatékonysággal működnek.

Alacsony áramfogyasztás, alacsony üzemeltetési költség.

Egyszerű telepítés, magas szintű rugalmasság.

Toshiba Suzumi klíma