+36 70 603 7830,     +36 70 623 5168

Miért szereltessünk klímát?

A klímaberendezések régebben luxuscikkeknek számítottak, viszont ma már alapvető háztartási eszköz épp úgy, mint egy hűtőszekrény. Miért van ez? Az emberek igénye egyre növekszik a kényelmesebb élet felé, de ami még meghatározóbb ok, az a környezetváltozás. Az, hogy alkalmazkodni tudjuk a nyári hőséghez, elengedhetetlen egy olyan klímaberendezés, ami élhető hőmérsékletet biztosít otthonunkban. A kellemes hőmérséklet biztosítása mellett jó néhány szempont miatt előnyös a légkondicionáló használata. Miért szereltessünk klímát?

Egészségügyi szempontból

Miért szereltessünk klímát?

A klímaberendezés nem csupán egy kényelmi eszköz. Ha huzamosabb időt töltünk el olyan helyen, ahol nem megfelelő a hőmérséklet, akkor szervezetünket mez megviselheti és akár egészségügyi problémához is vezethet. Ha túl meleg van akár otthon vagy munkahelyen, az befolyásolhatja a koncentráció- és teljesítőképességet, de még akár feszültséget, dehidratáltságot is okozhat. Nem csak nappal, de éjszaka is gondokhoz vezethet a hőség – álmatlanságot, többszöri ébredést okozhat, mely kihathat a közérzetre és hosszú távon az egészségre. Ugyanis a kialvatlanság gyengíti az immunrendszert, így könnyebben elkaphat bármilyen betegséget.  

Kényelmi szempontból

klíma kényelem

Egy jó klímaberendezés kellemes, hűs légkört biztosít otthonában, mely a közérzetére is kihat. Ma egy légkondicionálóban számos kényelmi funkció is megtalálható: időzítő, ventilátor sebességének állítása, szűrőberendezés, távirányítóba épített hőmérő, Wi-Fi és még sok más. Mindez arra szolgál, hogy személyre szabhassa klímájának működését a saját kényelmének megfelelően. 

Praktikussági szempontból

legkondicionalo

A klíma használata roppant egyszerű és pár másodperc alatt beállíthatja a kívánt hőmérsékletet otthonában. A szűrőberendezésnek köszönhetően tiszta, por és baktérium mentes tiszta levegőt szívhat be, nem lesz otthonában szállópor.

Tiszta levegő szempontjából

mekkora klíma kell

Az allergiások szempontjából a nyári folytonos szellőztetés irritációt okozhat. Ma már a légkondicionáló készülékek olyan szűrőberendezésekkel rendelkeznek, melyek kiszűrik a polleneket. Ezáltal otthonában kellemes, friss levegőt szívhat, nem kerülnek be pollen- és allergizáló anyagok a levegőbe.

Értéknövelő szempontból

értéknövelő klíma

Egy olyan ingatlan értéke, ahol van klíma, jóval magasabb lehet, mint egy olyané, ahol nincs. Számos esetben ingatlan bérlése vagy vétele esetén kritérium a klímaberendezés.