+36 70 603 7830,     +36 70 623 5168

Klímaszerelési területeink

borsodklima_munkaKlímaszerelési területeink: Cégünk 2 db klíma bemutatóteremmel is rendelkezik. Az egyik a Borsodi telephelyünkön, a 3516 Miskolc, Pesti út 84. szám alatt, a másik Budapest szélén: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 30. (3-as számú főút, M0-tól 200 m-re)
Klíma szerelési munkálatainkat ezért tudunk Budapestől – Nyíregyházáig vállalni: Főként  Pest megye (Budapest, Gödöllő, Kistarcsa, Nagytarcsa, Kerepes, Csömör, Dunakeszi, Fót, Göd, Aszód, Isaszeg, Maglód, Pécel, Vecsés, Hatvan stb.)

Ingyenes helyszíni felmérésért hívja ügyfélszolgálatunkat 06-70-603-7830!

Készüléke garanciájának megtartása érdekében csak F-gáz képesítéssel rendelkező klímaszerelőt bízzon meg készüléke beüzemelésével! Az F-gáz minősítés a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság weboldalán ellenőrizhető.

A klímaszerelés árai a követezőek 2024-ban:

(Klímaszerelési áraink nettó összegben értendőek, az áfát nem tartalmazzák)

Klímaszerelés 4 kW-ig, hagyományos építésű házban, beltéri és kültéri

(falon kívül-belül) szerelés 2 fm-ig, 2 fm betáp és cseppvízhálózat esetén

95.000 Ft
Klímaszerelés ugyanilyen körülmények esetén, de 4,5 kW – 5,5kW között109.900 Ft
Klímaszerelés 5,5 és 7 kW között129.000 Ft
Fali horonyvésés klímaszerelésnél6.000 Ft / fm
2 m-en felüli csövezés esetén9.900 Ft / fm
Klíma hibamegállapítás, diagnosztika rossz klíma esetén24.900 Ft

Klímaszerelés leírása

A Kistarcsaklíma kollégái és alvállalkozói a klímaszerelés helyszínén próbál minél kevesebb port, piszkot hagyni maga után. A faláttöréseket, fúrásokat nagy teljesítményű ütvefúróval és ipari porszívó segítségével végezzük, hogy minél kevesebb por legyen otthonában, üzletében. Klíma beszerelése, beüzemelése általában 3 és 5 óra közötti időt vesz igénybe. Általában klímaszerelési munkálatok előtt egyik kollégánk helyszíni felmérést végez, amikor is minden lehetséges helyzetet, igény megismerünk, hogy klímaszerelőink felkészülten érkezzenek meg a klímaszerelési helyszínre megfelelő mennyiségű és minőségű klímaszerelési anyagokkal együtt. A klímaszerelési árak, klíma karbantartás árai minden szükséges tisztítóanyag költségét tartalmazzák. Kistarcsai és miskolci klíma bemutatótermünkben a klímaszerelés során felhasznált szerelési anyagokat is meg tudjuk mutatni ügyfeleinknek.  

Klímaszerelési, telepítési szerszámok:

Egy átlagembernek nincsenek megfelelő szerszámai a klímaszerelés pontos kivitelezéséhez, ezért a klímaszerelés fázisainál sokszor elakadnak és nem tudnak pontos munkát végezni. Úgynevezett “ezermestereknek” nincs vákuumszivattyúja, R32, R410A, R407C gázhoz manométer műszerei, lefejtő készüléke, rézcsőhöz peremező, sorjázó, vágó szettjei és lágy forrasztója sem. Ezek a fontos klímaszerelési szerszámok nélkül nem sok mindenre képes egy átlagember. Ezért is figyelje meg, és gondolja meg, hogy drága klímakészülékét kivel is szerelteti fel. A klímaszerelési árak, klíma karbantartás árai a szükséges szerszámok, eszközök beszerzését és használatát tartalmazzák.

Klímaszerelés menete:

• Kiszállás. • A klímatizálandó helység szükség szerinti védő fóliázása. • A hűtőköri összekötő csővezeték fal áttöréseinek elkészítése, porelszívással (ipari porszívóval). •Az összekötő csővezeték kábelcsatornába való elhelyezése vagy vésése igény esetén. • A csőrendszer beszerelése, speciális klíma technikai rézcsőből (KS). • A csőrendszer szigetelése párazáró szigetelő anyaggal. • A csőrendszer rögzítése. • A csőrendszer rögzítése falra. • A klíma beltéri alaplap felrögzítése, por elszívással. • A kültéri tartó konzol felszerelése, helyi por elszívással. • A beltéri egység hűtőközeg csatlakozásának elkészítése. • A beltéri egység hűtőközeg csatlakozásának párát kizáró szigetelése. • A beltéri egység és a kültéri egység összekötő elektromos vezetékeinek sorrend helyes bekötése. • A beltéri egység kondenzvíz vezetékének csatlakoztatása. • A klíma betápláló vezetékeinek a kiépített dugaljig vagy szakasz kapcsolóig vezetése. Hazai szabványnak megfelelő dugvilla felszerelése. • A kültéri egység konzolra felhelyezése. • A kültéri egység vibráció mentes tartó konzolhoz rögzítése. • A kültéri egység hűtőközeg csatlakozásának elkészítése. • A hűtőközeg vezeték légtelenítése, vákuum szivattyúval. • A csőrendszer páratartalmának ellenőrzése, esetleges páratartalom eltávolítása. • A kültéri egység elektromos vezetékeinek sorrend helyes bekötése. • A klíma rendszer hűtő közeggel való elárasztása. • Beüzemelés, üzem próba. • A szükséges hűtőközeg mennyiség kiegészítése. • Takarítás, a keletkezett szemét, csomagoló anyagok elszállítása. • Kezelési tanácsok, oktatás. • Zöldkártyás garancia levél és beüzemelési napló érvényesítése.

 

Klímaszerelés során használt telepítési anyagok:

Hűtőköri rézcső, mely a klíma beltéri és kültéri egységét köti össze. Ebben a klímaszerelési rézcsőben áramlik a hűtőgáz, mely a hűtést biztosítja. Rézcsöveken lecsapódó párát, párazáró szigeteléssel fogjuk meg . Klímaszerelés egyik legfontosabb tényezője a kondenzvíz, mely hűtéskor a klíma beltéri egységében, fűtéskor a klíma kültéri egységében keletkezik. Klímaszerelés során a cseppvízhálózat kiépítésére is sor kerül, hogy a kondezvíz biztonságosan távozzon a klimatizált helységből. Ezeknek a szerelési segédanyagokat esztétikus  65*50 mm-es lekerekített szélű kábelcsatornákban helyezzük el, ha nincs lehetőség fali horonyvésésre klímaszerelés során. A kültéri egység elhelyezésének több módja is lehet. Legszokványosabb oldalfalra a ház homlokzatán.

Sok ügyfelünk erkélyen a földre helyezteti a kültéri egységet, vagy speciális tetőtartó konzolra. A felsorolt klímaszerelési anyagokról lejjebb képeket is láthatnak. Klíma beüzemelés előtt: nyomáspróba, szivárgás vizsgálat, vákumolás, hűtőközeg rátöltés történik (szükség esetén). A próbaüzemelést követően a felhasználót tájékoztatjuk a klímakészülék helyes használatáról, karbantartásáról. Klíma telepítés előtt kérjük ügyfeleinket, értéktárgyaikat, bútoraikat helyezzék át másik helyiségbe, amíg a telepítés történik, hogy a klímaszerelési munkánkat megkönnyítsék. A klímaszerelési árak, klíma karbantartás árai mindezeket a tevékenységeket tartalmazzák.

Klíma karbantartás, klíma tisztítás és fertőtlenítés:

A garanciális időszakban évente két alkalommal feltétlenül sort kell keríteni a klíma karbantartásra. Erre alkalmas időpont tavasz és őszi időszakok, hogy a klímaberendezést rögtön használatba lehessen venni, ha hirtelen megérkezik a meleg vagy a hideg (ha fűtünk a klímával). Az alap klíma karbantartás magában foglalja a kültéri hőcserélőjének sűrített levegős tisztítását a beltéri egység portalanítását, fertőtlenítését, gombátlanítását, melytől a klíma büdös levegőt fújhat ki. Továbbá a szűrők tisztítását, a rendszer tömörségi vizsgálatát és gáznyomás  és kifúj levegő hőmérsékletének ellenőrzését. Rendszeres klíma karbantartással megelőzhetjük a halálos legionella betegség kialakulását is, mely főleg a nem megfelelően karbantartott klímaberendezések okozzák. A klíma karbantartása általában fél órát vesz igénybe. A klímaszerelési árak, klíma karbantartás árai valamennyi alapvető beavatkozás költségét tartalmazzák.

Klíma karbantartás, ferőtlenítés árai 2024-ben:

(Klíma karbantarási áraink nettó összegben értendőek, az áfát nem tartalmazzákés Kistarcsa 15 km-es vonzáskörzetébe értendő. 15-40 km között a kiszállási díj 2500 Ft)

Klíma karbantartás alapdíja kiszállással17 900 Ft
 Klíma mosás 22 900 Ft
Ezt meghaladó munkák esetén, pl:
-napon tönkrement szigetelés javítása,
-szerkezeti beavatkozások, hűtőközeg pótlás, alkatrész csere
-Különleges helyen elhelyezett kültéri egység
egyedi árajánlat alapján

7Előszerelésre történő beüzemelés, klímaszerelés

Figyelni kell az előszerelés minőségére, pl: rézcső falvastagság, rézcső átmérője, rézcsövön lévő szigetelés párazárása, cseppvíz elvezetés megoldása, elektromos kábel érszáma és vastagsága. Általában egy klíma beüzemélése 25 000 és 35 000 Ft környékére tehető, helyszíntől függően, ha mindezek a tényezők előre leegyeztetve vannak, és a megvásárolt berendezésnek szakszerűen megfelelnek! Légkondicionáló berendezést csak megfelelően előkészített szerelésre szabad telepíteni, hogy a berendezés megfelelően tudjon működni!

Képek a telepítési, klímaszerelési anyagokról: