+36 70 603 7830,     +36 70 623 5168

Hogyan tisztítja a klíma a levegőt?

Egy klímaberendezés nem csak hűtésre, hanem fűtésre és ezen felül még a levegő tisztán tartására is használhatjuk. Természetesen az elsődleges szempont egy klíma beruházásakor a hűtés és a fűtés, viszont a levegő tisztítás funkciót sem hagyhatjuk figyelmen kívül. De hogyan tisztítja a klíma a levegőt?

Klíma légtisztítás

A légkondicionálókban több féle szűrőrendszer megtalálható. Ahány gyártó, annyi féle szűrőberendezést alkalmaznak a készülékekbe. Szerkezetükben, funkciójukban és kivitelükben ugyan mások, de minden típus a levegő megtisztításáért felelős.

Léteznek olyan szűrők, amelyek képesek megakadályozni, hogy a baktériumok és pollenek bekerülését a benti levegőbe. Az ilyen kifinomult szűrőberendezéssel ellátott légkondicionálókat akár gyerekek, allergiás személyek, légúti megbetegedésben szenvedők, illetve idősek mellé is bátran ajánljuk.

Fontos! A klímaberendezések szűrői akkor tudnak a leghatékonyabban működni, ha minden évben legalább 1x a szakemberek elvégzik a teljeskörű klíma karbantartást a készülékeken.

Szűrő típusok

Minden gyártó másfajta szűrőt használ klímaberendezéseiben. Ezekből bemutatunk néhányat:

Titánium Apatit fotokatalitikus szűrő (Daikin): eltávolítja a levegőben szálló részecskéket és lebontja a szagokat, mint például a dohány és a házi állatok szagát. Csapdába ejti még a hatástalanított káros szerves vegyi anyagokat is, mint a baktériumokat, vírusokat és allergéneket, hogy folyamatosan tiszta levegőt biztosítson a helyiségben.

Cold plasma szűrő (Gree, Syen): Hatékonyan tisztítja a levegőt, elpusztítja a baktériumok 90%-át. Semlegesíti a kellemetlen szagokat. A keletkező negatív oxigén ionok javítják a levegő minőségét.

Cold Catalyst szűrő (Midea): megsemmisíti a vírusokat, baktériumokat, ezért asztmásoknak, allergiás személyeknek és légcső- vagy tüdőbetegségben szenvedőknek is kitűnő védelmet biztosít.

nanoe™ X (Panasonic): a nanoe™ X segít semlegesíteni a szagokat, valamint elpusztít bizonyos baktériumokat és vírusokat, melyek ártalmasak lehetnek családja jó közérzetére

Plazma szűrő: a Plazma szűrő egy két fokozatban működő elektromos légtisztító, amely garantálja a legkisebb részecskék kiszűrését is, illetve olyan hatékonyságot ér el, ami hagyományos szűrőrendszerekkel ellátott klímáknál nem lehetséges. Elektrosztatikus cellái képesek a káros anyagok 99%-át eltávolítani.

Ezüst-ion szűrő: Az ezüstionok a levegőben található kórokozókkal érintkezve meggátolják azok növekedését, illetve roncsoló hatást fejtenek ki. Ennek köszönhetően a levegőben található baktériumok szinte kivétel nélkül elpusztulnak.

..és ezeken kívül még számos szűrő fajta létezik. A gazdag szűrő kínálat is azt mutatja, hogy ma már nem csak hűtésre és fűtésre alkalmasak a klímaberendezések, hiszen épp úgy felelősek az egészséges és tiszta beltéri levegőért is. Viszont fontos tudni, hogy a szűrők csak és kizárólag akkor funkcionálnak megfelelően, ha a légkondicionáló minden évben alaposan karban van tartva szakemberek által.