+36 70 603 7830,     +36 70 623 5168

Mi az a H tarifa?

A H tarifa 2010 óta érhető el Magyarországon, ami egy nagyon olcsó és kedvezményes áram díjszabásnak minősül. Direkt az elektromos, napelemes és a megújuló energia forrásokra támaszkodó rendszereknek lett kitalálva, hogy egy kedvezményesebb tarifával működhessenek.

 

Kizárólag lakossági felhasználásra lehet igényelni és ami nagyon fontos, hogy a fűtési szezon ideje alatt használható ki, ami október 15. -től, április 15. -ig tart. A hőszivattyús fűtésnél, (ami már alapból kedvezőbb, mint a gázfűtés) a rezsi H-tarifával a felére csökken.

Hogyan lehet igényelni?

A H tarifa kiépítéséhez, mindenképpen regisztrált villanyszerelőre van szükség, illetve a mérni kívánt eszközök csakis külön mért, nem leválasztható áramkörre csatlakoztathatóak.

 

Első lépésben az áramszolgáltatóval kell felvenni a kapcsolatot és egy H -tarifa igénylő lapot kell kitölteni. Ezek után a saját berendezés dokumentumait kell elbírálásra küldeni. Mindenképpen érdemes a villanyszerelővel konzultálni, aki a hálózatot fogja kiépíteni. Bővebb információ erről található a szolgáltató weboldalán.

Mire lehet igényelni?

A jelenlegi hőszivattyús rendszerek 99% -a megfelel  H -tarifa igénylésére. Mindenképpen érdemes és ajánlott a H -tarifa kiépítése előtt figyelembe venni az otthoni készülék SCOP értékét, ami megmutatja, hogy  1KW áramból mennyi mennyiségű hőt képes leadni az otthoni rendszer.

Mennyi megtakarítás lehetséges?

A normál tarifához képest, ami 37 Ft/kW , a H -tarifának a legalacsonyabb díja 23-24 Ft/kW. Így az egyébként is költséghatékony klímás fűtés 35%-al kedvezőbb áron üzemeltethető. Mindenképpen befektetést igényel és egy kis matekot, de hosszútávon, főleg több mérővel a befektetés megtérül.

Klímaberendezésekkel, hőszivattyúkkal vagy légtechnikával kapcsolatban keressen minket bizalommal!

Ingyenes helyszíni felmérés!

 
Hívjon minket telefonon: +36/70-603-7830 vagy +36/70-623-5168
 
 
Látogasson el bemutatótermünkbe: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük