+36 70 603 7830,     +36 70 623 5168

Csepptálca fűtés – szükséges a téli klímázáshoz?

Klímával való fűtés egyre népszerűbb akár a leghidegebb téli hónapokban is. Gazdaságos, környezetbarát és kényelmes megoldás akár fűtés kiegészítésként vagy kizárólagos fűtési módként is.

A kimondottan fűtésre optimalizált klímaberendezések általában rendelkeznek csepptálca fűtéssel. A csepptálca fűtés funkció biztosítja, hogy a téli hidegben leolvasztáskor a kondenzvíz ne fagyjon bele készülék aljába és szabadon el tudjon folyni.

Ez azt jelenti, hogy ha nincs csepptálca fűtés a klímaberendezésben, akkor nem is alkalmas télen fűtésre?

Nem. Számos felső kategóriás klímaberendezésben nincs csepptálca-, sem pedig karterfűtés, ennek ellenére tökéletesen alkalmasak télen folyamatos fűtési megoldásként. Például a Daikin és egyéb japán márkák készülékei a kondenzátumot megfelelő hőmérsékletűre felmelegítik, így leolvasztáskor csepptálca fűtés nélkül is szabadon ki tud csöppenni a folyadék anélkül, hogy belefagyna. Nem mellesleg több készülék esetében is a csepptálca fűtés extra energiát igényel, így a klíma fogyasztását növelheti ez a funkció. Ráadásul az áramszolgáltatóknál a kisebb értékű SCOP érték miatt nem lehet igénybe venni a H-tarifás (kedvezőbb díjazású) áramszolgáltatást sem.

Ennek tudatában, ha fűtésre optimalizált klímaberendezést szeretne vásárolni, a csepptálca- vagy karterfűtés hiánya ne legyen kizáró ok!

Néhány gyári csepptálcafűtéses klímaberendezés, melybe belefagyott a víz: